MULAKAN TABIAT PEMAKANAN YANG SIHAT

Berdiet melalui pemilihan makanan sihat dapat mendatangkan kesan seperti mengurangkan berat badan, meningkatan tenaga dan mencegah penyakit. Diet yang sihat akan membenarkan anda untuk makan makanan yang tidak sihat sekali-sekala. Melalui diet pemakanan sihat, keseimbangan makanan adalah lebih penting dan bukannya kelaparan.

MALAYSIA ADALAH NEGARA PALING OBESITI DI ASIA TENGGARA

Malaysia merupakan negara yang paling obesiti di Asia Tenggara menurut kajian yang dijalankan oleh Economist Intelligence Unit dalam laporan “Menangani isu obesiti di ASEAN” yang melitupi Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Filipina & Vietnam.

Kajian mengatakan 13.3% rakyat Malaysia berada dalam kategori obesiti dan 38.5% mengalami masalah berat berlebihan. – NST (June 7, 2017)

Sebenarnya, obesiti merupakan sejenis penyakit yang berkaitan dengan nutrisi. Terdapat pelbagai implikasi negatif berpunca daripada obesiti.

APAKAH IMPLIKASI NEGATIF OBESITI ?

Implikasi pada kesihatan yang merbahaya memberi kesan pada diri sendiri, keluarga dan orang yang berada disekeliling kita?

Adakah anda merupakan salah seorang yang tergolong dalam statistik di atas? Jika Ya, kebarangkalian tabiat pemakanan anda adalah sangat tidak sihat & makanan yang dimakan tidak membekalkan apa-apa khasiat dan nutrisi penting pada badan anda.

Amalan pengambilan susu semulajadi sebagai minuman tambahan bukan Sahaja mampu menjadi pemangkin kepada kesihatan terunggul dan berat badan ideal, malahan membantu kita memperoleh keberkatan dengan mengamalkan minuman sunnah dalam kehidupan seharian. Antara khasiat penting yang terkandung dalam Susu Chaaya Milkcare adalah:

Setelah saya mengamalkan Susu Chaaya, Saya rasa badan lebih bertenaga & saya lebih mudah terlena semasa tidur waktu malam.

Siti Normala / Kelantan

Selepas saya minum Susu Chaaya, Saya lebih bertenaga & saya dapat mengawal selera makan. Yang penting saya ingin amalkan gaya hidup sihat.

Hartini Hanim / KL

Sebelum ini saya sukar untuk berjalan lama, tapi setelah mengamalkan Susu Chaaya saya sudah mampu berjalan lebih lama & badan rasa lebih bertenaga. Tekanan darah juga berada diparas yang selamat.

Habibah / KL

Yang lagi best, SUSU KAMBING CHAAYA ini juga:

  • Berkualiti premium
  • Diimport khas dari Belanda
  • 100% Susu Kambing Asli (tiada pewarna atau perisa tambahan)
  • Mempunyai kandungan protein yang tinggi
  • Mempunyai kandungan kalsium yang tinggi
  • Mudah dihadam
Beli Sekarang dan Nikmati Potongan Harga Sebanyak 10%!!!

*bagi pembelian kedua secara online